Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Боил Банов: Сигналът за Ларгото на БСП беше неоснователен

Общество

Боил Банов: Сигналът за Ларгото на БСП беше неоснователен

Боил Банов: Сигналът за Ларгото на БСП беше неоснователен - Tribune.bg
Снимка:

Когато открия, че в министерството има „гнили ябълки” ги отстранявам, каза министърът на културата

„Моят екип е много сериозен и качествен. Работата ни през последните 2 години го доказва. Моята работа е, когато открия, че вътре в министерството има „гнили ябълки”, да ги отстраня”, заяви пред Нова тв министърът на културата Боил Банов. Той коментира съдебния казус около Ларгото. Върховният касационен съд постанови, че Министерството на културата не може да поиска неустойка от изпълнителите на ремонта на столичното Ларго.  БСП използва решението на съда, за да поиска отново оставката на Банов.

"Предали сме всички материали на прокуратурата, която да предприеме всички действия, тъй като е установено, че злонамерено е пропуснат срокът за обжалване на трета инстанция", коментира той.

„Сигналът на БСП беше неоснователен. Един преднаменен натиск няма как да бъде повод за оставката ми. Държавният интерес е защитен. 3 години се водиха дела с фирмата, но за съжаление са изгубени”, подчерта Банов.

Той коментира и недоволството на кинодейците, които заплашват с протести.

„Целта е да се направи нов начин на финансиране на българското кино и да се създадат по-добри условия и възможности”, каза още Банов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети