Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болница „Св. Анна” е на предела, но не връщат хора

Общество

Болница „Св. Анна” е на предела, но не връщат хора

Снимка:

Настаняваме хората в стаи, които са за трима, слагаме там четвърто легло и по този начин надвишаваме бройката, заяви пиарът на болница „Св. Анна“

Ние имаме 160 легла, определени за ковид болни, това прави 33% от леглата на цялата болница. От тези 160 легла 16 са в реанимация. Всичките 160 легла са пълни. Това пиарът на болница „Св. Анна“ в София Антон Луков, предава БГНЕС.

„В петък бяха 173 пациентите, в събота бяха 168, вчера бяха около 176. Ситуацията е динамична. Всеки ден част от хората биват изписвани или умират. На тяхно място веднага идват нови хора“, добави Луков.

„Ние сме облагодетелствани от това, че имаме голямо спешно отделение. Ако всичко е пълно, хората изкарват една вечер в спешното на легло, под лекарски контрол, докато се освободи място. Ние сме на предела, но не връщаме хора засега. Ако се увеличи напливът, най-вероятно и ние ще започнем да връщаме хора. Засега чрез резервите успяваме“, подчерта Луков.

„Настаняваме хората в стаи, които са за трима, слагаме там четвърто легло и по този начин надвишаваме бройката, и от 160 стават 170 пациенти. Въпросът обаче е, че това затруднява от една страна комфорта на пациентите, затруднява лекари, сестри и санитарки, но не връщаме хора“, категоричен е Антон Луков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема