Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болница във Велико Търново търси сестри, дава 2650 лв. заплата и безплатна квартира

Общество

Болница във Велико Търново търси сестри, дава 2650 лв. заплата и безплатна квартира

Болница във Велико Търново търси сестри, дава 2650 лв. заплата и безплатна квартира - Tribune.bg
Снимка:

Белодробната болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново спешно се нуждае от поне пет медицински сестри, за да гарантира качествена медицинска помощ на болните с коронавирусна инфекция и на пациентите с туберкулоза, предава БНР.

От лечебното заведение обявиха средна работна заплата за сестрите от 2650 лева и гарантиран социален пакет.

Високото трудово възнаграждение, което предлага белодробната болница за медицинските сестри се формира от 1000 лева стартова заплата и добавките за работа в Covid среда, прослуженото време и наднормения труд.

„Ако медицинската сестра е с 15-годишен стаж, месечната ѝ заплата достига 3000 лева, Общината предоставя жилище“, поясни болничният управител д-р Стела Денчева и уточни, че лечебното заведение има нужда от най-малко пет медицински сестри.

С високи възнаграждения белодробната болница във Велико Търново успя да преодолее кризата за лекари, като привлече шестима медици.

Освен пациенти с коронавирусна инфекция в болницата се лекуват и пациенти с тежки неспецифични белодробни заболявания и болни с туберкулоза, което увеличава натовареността на персонала.

Продължава ръстът на туберкулозноболните, посочи д-р Денчева. В болницата са настанени 9 болни с тежка форма на туберкулоза, а през този месец новооткритите са четирима.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати