Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болницата в Чирпан не е получила пари за работа с ковид пациенти за август

Общество

Болницата в Чирпан не е получила пари за работа с ковид пациенти за август

Болницата в Чирпан не е получила пари за работа с ковид пациенти за август - Tribune.bg
Снимка:

В болницата в Чирпан все още не са изплатени средствата за работа с ковид пациенти. За това сигнализира Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници и директор на лечебното заведение в града пред БНР.

„Парите не са ни преведени по сметките, но ние сме ги раздали на персонала с налични резерви. Те бяха малки суми, защото тогава започнахме с ковид отделението. Ако това обаче се случи за септември, ще е проблем защото ние трябва да ги вземем отнякъде, за да ги дадем на хората. Ако дойдат в последствие това действа демотивиращо на служителите.“, заяви той и призова това да върши малко по-експедитивно, защото се създава напрежение.

На въпрос каква е ситуацията с болничните легла за прием на пациенти заразени с КОВИД-19 д-р Тотев заяви, че има региони, в които болниците са на предала и такива, където това тепърва предстои да се случи.

В болницата в Чирпан в едно от отделенията работят само с ковид пациенти, а в другите две такива с отрицателни тестове. В лечебното заведение няма деца с коронавирус. Не са  правили статистика колко от пациентите им с коронавирус са ваксинирани и колко не са. Обработват се огромни масиви с документация и справки за всеки ковид пациент, посочи Неделчо Тотев.

„Не знам кой какво да прави. Да лекуваме ли, да седнем да назначаваме някакви технически сътрудници, повече от персонала, другия, за да може да готви, някому да върши работа…“, обясни той.

Той отговори и на въпрос със смяната на срока на годност на ваксините.

„Покрай ковида се оказа, че могат да се правят много компромиси във всяко едно отношение. Сега всичко се либерализира. Има една, да го кажа, заигравка, закачка, която, ако тръгнем да гадаем, ще се окаже, че понеже сме на зор, правим всичко. Удължаването на изтекъл срок на годност на ваксини така бихме могли да удължим срока и на останалите лекарства.“, коментира той.

Др. Тотев заяви, че утре ще има среща със Здравното министерство, защото се виждат доста проблеми със съхранението на информация за пациенти. По думите му по закона за държавния архив тя се пази 25години, а следва преминаване в електронна система. Болниците се чудят къде и как ще се съхранява тя. Дали ще бъде в „облачно пространство“ или друго.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети