Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болницата в Разлог не може да приема повече пациенти с усложнения от COVID-19

Общество

Болницата в Разлог не може да приема повече пациенти с усложнения от COVID-19

Снимка:

Общинската болница в Разлог не може да приема повече пациенти с усложнения от COVID-19, съобщи БНР. Причината за това е липсата на свободни легла и персонал, който да се грижи за нови пациенти.

Над 420 са пациентите с COVID-19, настанени в лечебните заведения в област Благоевград. Сутринта свободните легла бяха едва 25, а тези в реанимация - само 5.

„От критична ситуацията се превръща в истинска криза, която не можем да овладеем", признава д-р Божидар Велев, директор на болницата в Разлог. "Пълно е, хората са изнервени и не искат и да работят“, добави той.

В пъти се е увеличил натискът и в рентгеновото отделение, където освен пациенти на болницата идват и хора със симптоми, изпратени от личните лекари в съседните общини Банско, Белица и Якоруда. Почти е невъзможно да разделим потоците, признава д-р Велев.

 „Рентгенът, коридорът е пълен, апаратури имаме, нов рентген имаме. Много са пациентите и ние сме на денонощен режим на работа“, допълни още медикът.

Всички COVID легла в общинската болница в Разлог са запълнени, нови е невъзможно да се разкрият заради липса на персонал. В лечебното заведение няма отделение по реанимация.

„Имаме 40 COVID легла и 40-те са пълни. Повече не може и да разкриваме, няма кой да ги гледа. Легла има, но няма персонал, това е най-важното", категоричен е той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема