Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болницата в Троян спира приема на родилки до 11 февруари

Общество

Болницата в Троян спира приема на родилки до 11 февруари

Болницата в Троян спира приема на родилки до 11 февруари - Tribune.bg
Снимка:

Ръководството на болницата в Троян спира приема на родилки от 7 до 11 февруари, информират от лечебното заведение. Причината - липса на лекари.

Информацията разтревожи жителите на централния балкански град, където според НСИ към края на 2020 живеят близо 19 000 души.

„Това се случва в град в Централна България! В град Троян не може да се ражда между 7 и 11 февруари. Няма лекари. Да не говорим, че в болницата имат само един лекар, който може да прави секцио и който е на пенсионна възраст. Жените, разбира се, имат варианти - да отидат до областния център Ловеч, чието единствено родилно отделение беше на косъм от затваряне миналата година, или за по-сигурно да изминат 60 км до болнично по-уредения Плевен. Разбира се, въпреки спешността на ситуацията трябва да се шофира внимателно, защото след като се излезе от община Троян се влиза в непочистената от заледявания община Ловеч. На линейки не може да се разчита. Родилките трябва да имат кола и шофьор. И предвид многото километри не е зле да си вземат в колата и акушерка. Иначе къде са тръгнали в 21 век да раждат“, коментира Красимира Цекова, която разпространи снимка на съобщението на ръководството на МБАЛ-Троян във Фейсбук.

След нея публикацията беше препечатана от десетки хора във Фейсбук, които се възмущават и питат - „ще трябва ли жените да стискат, докато се намерят лекари“ и „ ще раждат вкъщи,  връщаме се назад към природата“ .


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати