Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болницата в Ямбол ще е готова до няколко месеца

Общество

Болницата в Ямбол ще е готова до няколко месеца

Снимка:

Строителството на новата болница в Ямбол ще приключи до март следващата година. Това заяви областният управител на Ямбол Георги Чалъков, цитиран от БНР.

За доизграждането на лечебното заведение са предвидени 27 млн. лева. Подготвя се и план сметката за необходимите средства за оборудването на сградата.

По думи на Чалъков сроковете по изпълнението на проекта за дострояването на болницата не са нарушени. Изказването му е по повод изнесена в социалните мрежи информация, че строителството е прекратено.

Той обясни, че в болницата са приключили всички работи по системите - ВиК, ОВК- газова система, електрически системи. Работи се по вътрешните елементи в стаите - мазилки, подовото покритие. Чалъков посочи, че се работи съобразно графиците, уточнени между изпълнителя и възложителя.

От МБАЛ "Св. Пантелеймон" ще поискат от Министерството на здравеопазването втория предвиден паричен транш в размер на близо 5,5 милиона лева. Подготвя се и план сметка за болничното оборудване на новата сграда, за да може средствата да се включат в следващия бюджет.  


Етикети Ямбол, болница

Топ новини

виж още

Актуална тема