Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Болници алармират за пълни отделения и недостиг на персонал

Общество

Болници алармират за пълни отделения и недостиг на персонал

Болници алармират за пълни отделения и недостиг на персонал - Tribune.bg
Снимка:

Болници вече съобщават за пълни отделения и недостиг на медицински персонал. В столичната „Света Анна“ всички легла в инфекциозното отделение са заети. Там отново преобразуват други отделения в такива за пациенти с КОВИД-19.

Последната седмица Пловдив е на второ място след София по брой новозаразени с КОВИД-19. Само за последните 3 денонощия те са над 300. В общинската болница „Свети Мина“ всеки ден има минимум по двама с КОВИД симптоми.

„Ние закрихме на 12 юли и последните си КОВИД легла, структурата, но явно ще се наложи пак да открием прием“, каза проф. Петър Петров, управител на МБАЛ „Св. Мина“, Пловдив. 

В Поморийската болница и 15-те легла са заети. Там има настанени дори чужди туристи с коронавирус от Норвегия, Латвия и Русия.

„Ситуацията е тежка изцяло в болницата, много е малко персоналът, принудени сме да работим и в отделенията, и в КОВИД отделението“, заяви Катя Мишева, старша медицинска сестра в МБАЛ-Поморие.

На този фон преди ден служебният заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов съобщи, че: „ На този етап нови ограничителни мерки и затваряне на бизнеси не се обмислят.“

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети болниците, мерки
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати