Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борис Бонев не иска да е председател на СОС. Кметът Терзиев: Разочарован съм!

Общество

Борис Бонев не иска да е председател на СОС. Кметът Терзиев: Разочарован съм!

Борис Бонев не иска да е председател на СОС. Кметът Терзиев: Разочарован съм! - Tribune.bg
Снимка:

И на третия път общинарите не успяха си изберат председател

Третият опит общинските съветници в София да си изберат председател е между три кандидатури - Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от „Възраждане“ и Пламен Данаилов от ИТН. Предложенията от ПП-ДБ-СС Борис Бонев този път не се кандидатира, обяви самият той.

„Така даваме шанс на всички други", заяви Бонев и подчерта, че това не е бягане от отговорност от страна на най-многочислената група съветници, тъй като са провели достатъчен брой разговори по политики със всички партии, които очевидно не са довели до успех.

„Решението на групата е, че нашият кандидат е Борис Бонев. Единствено след срещи с всички групи и поемане на отговорност, могат да обсъждат евентуални други решения. Но докато няма желание, от която и да е група да поеме отговорност за управлението на нашия град, няма смисъл да говори", коментира Бойко Димитров, ПП-ДБ (Спаси София).

От ГЕРБ допуснаха, че ако се смени кандидатурата на Борис Бонев, може да преговарят с ПП-ДБ (Спаси София).

„Разбира се, нека да се смени и ще седнем, след което да разговаряме, но не с холограми. Това е председателят на СОС и трябва да знаем кой е той и по-важното - какво мнозинство ще стои зад него, защото всеки четвъртък ние тук решаваме поне 100 проблема на гражданите“, каза Георги Георгиев, ГЕРБ-СДС.

Резултатите от първи тур за избора на председател на Столичния общински съвет (СОС) изправят на балотаж кандидатите на БСП и "Възраждане" – Диана Тонова и Красимир Гълъбов. 

„Дайте да изберем вече председател, защото аз вече не издържам", възрази съветникът от БСП Войслав Тодоров след близо два часа дебати.

„Разочарован съм, че залата се превърна в място за пресконференции, а не в място за конструктивен дебат и избор на председател с цел да отпушим работата на Столичния общински съвет“, коментира пред журналистите кметът на Столична община Васил Терзиев по повод провеждането на поредната процедура.

Третото гласуване също не доведе до успех в избора. Балотажът между Диана Тонова и Красимир Гълъбов, но и на него никой не успя да събере нужните 31 гласа, за да бъде избран.

Следващото заседание на Столичния общински съвет, на което ще бъде направен нов опит да бъде избран председател, ще е на 7 декември.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети