Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борислав Цеков: Задължителната ваксинация е дискусионен въпрос

Общество

Борислав Цеков: Задължителната ваксинация е дискусионен въпрос

Снимка:

„Задължителната ваксинация е дискусионен въпрос, при нас се дава свобода на индивидуалния избор. Не е добре да се въвежда у нас задължителна ваксинация. Светът върви в драстична посока“, това заяви пред NOVA NEWS д-р Борислав Цеков, експерт по конституционно право.

Според юриста е нужна сдържаност при вземането на такива драстични решения, защото съществува опасност извънредността да се нормализира.

Относно преговорите, които се водят в момента за съставяне на правителство и обсъжданите теми, Цеков заяви, че отстраняването на главния прокурор в момента изглежда невъзможно, защото няма мнозинство, за да промени състава на ВСС, нито за ревизия на Конституцията има такова в парламента. А идеята длъжността на главния прокурор да се премахне определи като екзотика. Той подчерта, че няма и обществено доверие в Народното събрание, за което говори ниската избирателна активност.

За него да се придават следствени функции на КПКОМПИ е доста рисковано и добави, че в света подобни органи имат съпътстващо значение.

„Внасяне на конституционен проект в новия парламент е безпредметна дейност, няма как с такава ниска подкрепа да бъде приет“, категоричен е Цеков.

По казуса с Кирил Петков Борислав Цеков заяви, че безспорно е имало нарушение на Конституцията при подаване на декларация с невярно съдържание.  


Топ новини

виж още

Актуална тема