Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: Гордеем се с българите, спасили 48 000 евреи от лагерите на смъртта

Общество

Борисов: Гордеем се с българите, спасили 48 000 евреи от лагерите на смъртта

Борисов: Гордеем се с българите, спасили 48 000 евреи от лагерите на смъртта - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста.

„Гордеем се с куража на всички знайни и незнайни български граждани, духовници, политици и общественици, спасили над 48 000 свои сънародници-евреи от лагерите на смъртта“, написа премиерът във Фейсбук.

„Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът. Припомня ни, че е имало времена, в които най-жестоко са избивани невинни хора, а човешките права - безцеремонно потъпквани“, пише Борисов.

„Да скърбим за милионите погубени човешки животи по време на Холокоста не стига. Мрачното минало и писъците от концлагерите трябва да ни направят непоколебими, че антисемитизмът, расизмът и нетолерантността нямат място в нашия свят. От нас зависи. От нашите действия всеки ден!“, допълва премиерът.

„Поклон пред паметта на депортираните над 11 000 евреи от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, както и на всички загинали евреи по време на Втората световна война“, написа още Бойко Борисов.

 

Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът. Припомня...

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 27 януари 2021 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

Тартаковер Повече от срамно е приведени, послушни и безгласни слуги, да се приобщават с онези велики българи живели някога. Днешните политици са различни и нямат общи черти с онези, все едно са от друга нация.
В най-тъмните години на войната, когато пред името Германия и Хитлер се е разпадала волята и страхът е смразявал и сковавал душата, у нас Църквата с великите си синове Стефан, Кирил, с хора като Димитър Пешев, с Цар Борис |||, с целия ни храбър народ, са успели да извършат един нечуван и невиждан в света подвиг. Днес изтъкват други, правят филми за хора и нации с несравними с нашите заслуги за спасяването на евреи, а за нас само Господ може да оцени по справедливост.
Но пак ще напиша, това са били други българи и хора като Борисов, а преди него Плевнелиев, нямат никакво право да се причисляват към тях. Да крадеш от славата на миналите мъртви герои е повече от мародерство.
27.01.2021 11:39 / Отговор
Уфф! Скрий се, наглец безподобен! Ще се разпаднеш от злоба и психарско самовеличаене!!
27.01.2021 11:44
Отговор Таракана отново си изпусна миризмата с пълна сила! Нагъл , мазен и гнусен в манипулациите "болшевик"! Тараканчо, Борисов е най-успешният Премиер на Прехода, а ти си обикновена рубладжийски Уруспия! Сега остава и да подвърдиш лъжата на говорителката на Кремъл, Захарова, че Съветската армия била освободила българските евреи/ година и половина по- късно/!
27.01.2021 12:12
Тартаковер Ама верно, че сте кретени...
27.01.2021 12:48 / Отговор
Татулова Общество от такива като Тартаковер не може да роди хора като спасилите българските евреи, понеже това са лица, тип подлога, които вманиачени за пари и власт разноцветни болшевици брутално използват, за да си изхвърлят злобата, омразата, завистта и телесните течности! Индивиди цукало, които не знаят значението на думи като памет, съвест, традиция, саможертва! Патетични празнодумци на повикване, имащи всички необходими качества на всеотдаен трол-стахановец!
27.01.2021 12:54 / Отговор
Тартаковер Сега, след като изсипа съдържанието на черепната си кухина, гледаш коментара си доволна като прасе пред динени кори. Ама хайде "Татулова" да напишеш заклинание, че не си била комунистка, социалистка, с ясната мисъл че ако излъжеш, тази да е последната година, на теб или на твой близък. Хайде направи го, преди да хвърляш смрад към другите. Аз за себе си го направих преди време точно в този сайт и подканих всички които ме причисляват към БСП, или БКП, да го направят, да потвърдят с такава клетва, че нямат нищо общо с тази групировка !
Само че последва странно мълчание. След време, като се поразтегна гузната им съвест, започнаха отново да ме наричат комунист, болшевик и какво ли още не.
Хайде, очаквам клетвата ти. В обратния случай просто ще покажеш, че си обикновена герберска кретенка.
27.01.2021 13:09
ГРИПЕН : НЕ Е НУЖНО ДА СИ ИМАЛ ПАРТИЙНА КНИЖКА НА БКП......
ВАЖНО Е ВИНАГИ ДА ЗАЩИТАВАШ ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ,....... ПУТИН,....... РУСИЯ......
ДОКАЗВАЙ СЕ ЕЖЕДНЕВНО.......
27.01.2021 13:20
Клетвата на Тартаковер.. Очаквайте това да е последната година на Тартаковер.....
Ежедневно се доказва, че е от тази групировка-БКП/БСП....... КПСС/РУСИЯ....
27.01.2021 14:33
Татулова Тая тирада я чета през ден, но не й разбирам смисъла! Каква съм аз не е интересно, важното е, че ти си цукало! Кое не ти е ясно?
27.01.2021 16:35
. . . Мисля че по-скоро е съдържанието в цукалото! Не бил "комунист"? Едно време най-големите агенти на ДС и доносниците не бяха комунисти! На този "високоинтелектуален" Помияр не вярвам нито дума!
27.01.2021 18:01
Тартаковер Нито един не посмя да се отрече от миналото си. Жалки помияри да се провалите в Ада дано! Аз нямам вашето минало, не съм превърнал като вас живота си в помия, но и не упреквам онези нещастни душици, които някога са се принудили от глупост, или дребен интерес да си закачат в биографията думата комунист. Те са нормални хора, нека си живеят живота, сега може да съжаляват, може и не, тяхно право как да мислят днес. Отвратителните изроди са онези, които тогава са били комунисти за да захлебят повече от другите, а днес са първи антикомунисти пак със същата цел ! А още по-отвратителни са онези, които са сътрудничели на властите и за да печелят пари и позиции, са съсипвали чужди съдби ! Със сигурност много от тези, които се нахвърлят върху моите коментари, са такива изроди, гузни от душевната клоака, в която сами доброволно са хлътнали.
27.01.2021 18:43 / Отговор
Клетвата, Тартаковер.... Клетвата... Ти си настоящ комунист...... Щом всеки ден скачаш в защита на :ПУТИН, РАДЕВР,РУСИЯ.....
Сам си си виновен........
27.01.2021 19:18

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати