Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов инспектира от хеликоптер строежа по трасето на „Балкански поток“

Общество

Борисов инспектира от хеликоптер строежа по трасето на „Балкански поток“

Снимка:

Виждате какво огромно съоръжение е, по което ще можем да пренасяме азерски, втечнен, руски и всякакъв вид газ, заяви премиерът

Бойко Борисов инспектира от хеликоптер част от трасето на газопровода „Балкански поток“. Премиерът взе със себе си и делегация от Саудитска Арабия. Владимир Малинов, изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ също придружаваше Борисов. Той беше и негов преводач по време на полета.

Летим над „Балкански поток“ с първите мъже на Саудитска Арабия, заяви Борисов. Премиерът традиционно пусна видео от събитието в профила си във Фейсбук. Ето какво заяви той:

„Навсякъде заварките са направени, по цялото трасе. Виждате какво огромно съоръжение е, по което ще можем да пренасяме азерски, втечнен, руски и всякакъв вид газ.“

Борисов показа и схемата на проекта, като обясни основните приоритети за изграждането му. Той не пропусна да отбележи, че страната ни е много красива и има голям потенциал.

Много ни е красива държавата, ама да не строиш на нея, пошегува се той.

„1400 багера и машини, поставящи тръби работят. 3000 работници, похвали се Бойко Борисов.

Премиерът разкри пред делегацията и за многото археологични находки, които се откриват в хода на строителството на големи обекти в страната.

Изграждането на „Балкански поток“ навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника. С реализацията на 'Балкански поток" България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки.                                                                                              


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още