Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила

Общество

Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила

Снимка:

Премиерът Бойко Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила и бърза проверка, съобщава „24 часа“.

В резултат вицепремиерът Томислав Дончев разпореди със специално писмо до министър Емил Димитров незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво управление на национален парк „Рила“- втора фаза“.

В писмото Дончев настоява всички дейности по проекта да бъдат прекратени до приключване на проверката, която трябва да установи дали се спазват всички законови разпоредби и екологични практики и стандарти.

До това се стигна, след като във Фейсбук бе публикувана снимка на багер до езерото Бъбрека. Това доведе до негативна обществена реакция. От Национален парк „Рила“ обясниха, че не се строи нищо, а се укрепват съществуващи вече екопътеки.

Пред БНТ директорът на парка Красимир Андонов обясни, че има ерозирали терени около самите езера. Затова и туристите ще бъдат насочени да се придвижват по пътеките. Дейностите се извършват по проект на оперативна програма „Околна среда“.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна програма „Околна среда“ спиране на дейностите по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила” II-ра фаза“ и извършване на извънредни проверки на изпълнението му, съобщиха от МОСВ по-късно.

На ръководството на Национален парк „Рила“ e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място. 

 

Да не си помислите, че това е в някой парк, защото не е. Това е на Бъбрека. Поредното безумие!!!

Публикувахте от Milena Kostadinova в Събота, 27 юни 2020 г.  

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още