Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: Най-трудните времена предстоят, трябва да сме разумни и гъвкави

Общество

Борисов: Най-трудните времена предстоят, трябва да сме разумни и гъвкави

Снимка:

„Световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят. Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме!“ това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

„България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично“, отчете премиерът.

Той напомни, че паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори "Транспорт", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм" трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв.

„ Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво - 7,5%“, допълни Борисов.   

Фейсбук/Бойко БорисовФейсбук/Бойко Борисов

Коментари (2)

Иво Аааааа.....др.радев е много гъвкав така, че разчитайте на гъвкавостта му.Всичко може да оплеска та чак маймуните в Африка да се смеят!
24.09.2020 14:28 / Отговор
МРАКА ЩЕ ВИ НАПРАВИМ КАТО ЖЕНАТА - ЛАСТИК, САМИ ЩЕ СЕ ОБЛИЗВАТЕ ОТЗАД ПУМИТА.
НЕ ВЪЗКРЪСНЕТЕ ЛИ РЕЙХАН .
24.09.2020 20:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още