Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: Няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите

Общество

Борисов: Няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите

Снимка:

Това написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов във връзка с Международен ден на възрастните хора

"В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора". Това написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов във връзка с Международен ден на възрастните хора.

"Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка", пише още Борисов.

"Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства", припомни министър-председателят.

"Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото".  


Коментари (5)

Много лицемерие Този дегенерат, като стана премиер, колко руга Станишев, че осъвременим пенсиите, и той трябва да ги изплаща. Трябва да има пенсионен фонд, и индексирането на пенсиите с швейцарското правило, както и осъвременяването, да не зависи от правителството. Аз дадох, аз построих, аз , аз. Еми не си ти. Правителството просто си е едно крадливи и некомпетентно и зловредно за България "тяло с мазнини"
01.10.2020 10:53 / Отговор
ссс Другарю,този рева срещу Станишев,защото онзи остави хазната на МИНУС,като онзи лаф"И след мен потоп".Така че,има разлика в това кой какво прави и какво оставя в наследство.Защото не се знае,но е добре такива като тебе,психически да се подготвите за четвърти негов мандат.Знам че ще си изплюете жлъчката от омраза,но някой път нещата са такива каквито са!
Хайде лек и спорен ден.
01.10.2020 12:31
ник някои олигарси дават по 50 лв за домати и яйца да имат с какво да цапат сградите и да палят горите а той бойко да гаси пожари и да чисти сгради оакани от революционери или милиционери бойко дава по 50 лв на 2 милиона от излишъците и да помислим кой по смислено си харчи парите и за кой ще гласуват хората
01.10.2020 12:57 / Отговор
Гневна В последното заседание на кабинета Станишев се взема решение за повишаване с 10 % на пенсиите, без да е предвидено в бюджета , но с надежда пенсионерите да гласуват за БСП. Да , ама не. Пенсионерите не са това,което бяха.А червените са подли и преди и сега.
01.10.2020 17:21 / Отговор
Денди ѝх, с какво нетърпение очаквам Втория Народен съд!
02.10.2020 07:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още