Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: Предлагаме извънредната епидемична обстановка да се удължи до 30 юни

Общество

Борисов: Предлагаме извънредната епидемична обстановка да се удължи до 30 юни

Снимка:

За да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти, предлагаме с 15 дни да се удължи извънредната епидемична обстановка. Тя ще продължи до 30 юни. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

„Маските в обществения транспорт остават задължителни. Трябва да се научим да спазваме дистанция – дезинфекцията също“, каза още Борисов. „Трябва да свикнем да живеем с този вирус“, отбеляза премиерът.

Днес министър Ананиев и националният оперативен щаб направят нова заповед.

„Старческите домове да се гледат най-внимателно“, посъветва премиерът.

Без паника, без да създаваме страх, без да затваряме производства и така трябва да продължим. Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което трябва да се спазва в този момент. Нищо различно не се е случило, поясни Борисов.

Във връзка с 3-те учителки с положителни проби на коронавирус от 50-та ДГ в София, кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че директорката на градината е реагирала адекватно. „Не можем да създадем паника сред родителите. Обстановката е спокойна в момента. Надявам се PCR-ите да покажат, че резултатите ще са отрицателни, ако това се случи, детската градина утре ще работи нормално. Учителките твърдят, че не са били в Сърница, но снимката показва, че са”, добави столичният кмет.

Надявам се да не са положителни пробите в градината. Адекватно сте реагирали, но ме влуди това, че има хора, които с тази тема могат да се шегуват по този начин, каза Борисов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още