Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов разпореди: Проверка на всички нерегламентирани сметища и жесток контрол

Общество

Борисов разпореди: Проверка на всички нерегламентирани сметища и жесток контрол

Снимка:

Санкции ще бъдат налагани на всички, включително и на кметовете, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да изготви справка за всички нерегламентирани сметища в страната.

„Да заделим средства, да пратим да ги изчистят един път завинаги и после вече контролът да бъде жесток“,

изиска министър-председателят при посещението си в Националния координационен център в МОСВ за контрол върху незаконния внос на отпадъци, наблюдение на язовирите и въздуха. 

Премиерът Борисов отбеляза, че средствата, които ще бъдат отпуснати, ще бъдат заделени целево, както бе със случая с почистването на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ „Своге“.

Министър-председателят бе категоричен, че

изхвърлянето на отпадъци на нерегламентираните места трябва да се разследва като престъпление.

Борисов изтъкна, че санкции ще бъдат налагани на всички, включително и на кметовете на съответните общини, които не упражняват контрол. 

Националният координационен център към МОСВ е създаден с цел да се овладее незаконния внос на отпадъци и да се осъществява координация между всички контролни органи,

включително Агенция „Митници“, Гранична полиция и РИОСВ.

По време на посещението министър Емил Димитров запозна премиера с възможностите на системите за работа. В резултат на дейността на звеното съотношението на нерегламентираните превози спрямо общия брой на превозите за внос на отпадъци от февруари до декември 2020 г. намаля от 11,6 до 1%.

Звеното осъществява и координация и наблюдение на комплексните и значими язовири с цел ефективно управление на водните ресурси и превенция на риска от наводнения. Отскоро

центърът разшири своята дейност и по отношение на контрола върху замърсяването на въздуха.

През последните няколко месеца центърът беше обновен и разширен с допълнителни зали, беше осигурено съвременно техническо оборудване, информационни системи и системи за видеонаблюдение, които предоставят възможност за непрекъснато наблюдение и контрол в реално време.  

 


Коментари (9)

Пастора Жесток контрол трябва да има над твоите действия. Ти ни докара на това дередже и сега се правиш на герой. Ами моето момче, човек като чисти след себе си се нарича задължение а не геройство.
24.01.2021 12:20 / Отговор
Йес! Пастор и трол - оксиморон!
24.01.2021 13:08
докара БСП и сателитите и до гладно дередже и затова сега цялата БСП номенклатура и агентура работи като трол.
24.01.2021 13:24
От пастора с любпв Не знам трол, елф, магьосник ама вие сте овце следващи овчар от Банкя ;)
24.01.2021 13:42 / Отговор
Да, добре а вие сте безродници, следващи Империята на злото. Финалът няма да е приказен, а по-скоро като в хорър.
24.01.2021 14:11
Да си знаете Ще улесня МОСВ и ще им кажа главният виновник за замърсяванията. Една голяма Тиква, Мутра, Пожарникар, Бодигард, Едвам завършил НСА, неграмотен манипулатор с инициали Б.Б.
24.01.2021 13:46 / Отговор
Допълнение и един голям боклук от Банкя, който според Юрген Рот, докара в България и италианските отровни боклуци. Просто си е с аферите за съд и затвор.
24.01.2021 14:12
Буй Кой е Юрген Рот?
24.01.2021 16:00
Вие да си знаете! За всичко е виновен ББ?Това,че съзнанието на българина е:"Да ми е чисто в къщата"А природата не ме интересува.За толкова глупави ли смятате българите?Но с това искате да кажете:Българи гласувайте за ББ' ако нямате очи,уши това си е Ваш проблем!!!
24.01.2021 15:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още