Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов с подаръци за папата – икона, омофор и българско кисело мляко

Общество

Борисов с подаръци за папата – икона, омофор и българско кисело мляко

Борисов с подаръци за папата – икона, омофор и българско кисело мляко - Tribune.bg
Снимка:

Иконата е дело на българско ателие за богослужебни одежди

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко на Негово Светейшество папа Франциск, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът ще връчи даровете си на Светия отец при посрещането му на летище София на 5 май.

Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата църква отбеляза и в специалното си видео обръщение към българския народ в навечерието на посещението му у нас.

Лентата, символизираща епископската власт – омофорът, който премиерът Борисов ще дари на папа Франциск, впечатлява с украсата си. В краищата му са извезани златни кръстове, а в горната му част – образите на Свети Петър и Свети Павел. Премиерът е подготвил подарък и за държавния секретар на Светия престол – кардинал Пиетро Паролин, който също ще получи златовезана икона на Свети Петър и Свети Павел.

И двете икони се отличават с прецизна и фина изработка, както и с вложените златни конци. Те са дело на българско ателие за богослужебни одежди.

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари на Светия отец и традиционно българско кисело мляко. Продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре познат на папа Франциск още от детството му в Аржентина.


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ЗА МУДЖАХИДИНИТЕ ПОЖАРНИКАРА "БУДА" БЕШЕ ГОТОВ ДА ДАДЕ 8 МИЛИОНА, АМА ЗА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПАРИ НЯМА,...... РАЗСРОЧИ НА МУДЖАХИДИНИТЕ ДЪЛГОВЕТЕ ЗА 10 ГОДИНИ, НО ЗА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА НЯМА ПРОШКА.... ДАВА ГИ НА ЧСИ.... И УТРЕ ШЕ СА ФЪРгА ДА ЦЕЛУВА *УЯ НА ПАПАТА, БЕЛКИМ ГО ПОГАЛИ ПО ПРОСТАТА КАРТУНА… ТОВА, АКО НЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ…
04.05.2019 18:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати