Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: Вирусът не си е заминал, движим се на границата на разумния риск

Общество

Борисов: Вирусът не си е заминал, движим се на границата на разумния риск

Снимка:

Засега мерките няма да се връщат, част от днешните над 100 нови случая всъщност са забавени изследвания от предишни дни

Днес има 104 случая, но 30 са от вчера. Да, нараства броят, но се движим на границата на разумния риск. Нито вирусът си е заминал, нито епидемията е приключила“. Това предупреди премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

Министър-председателят направи инспекция на нови и ремонтирани обекти на територията на Варна. Той посети новопостроена детска градина и ремонтираната болница в града.

За сега не се предвижда връщане на по-строгите мерки срещу коронавируса, подчерта Борисов. Пълното възстановяване на българската икономика пък зависи от международни фактори.

Докато не тръгнат немската и френската икономика, трудно ще се възстановяваме и ние. Това, което може да работи, не е спирано“, припомни той.

Премиерът не вижда необходимост от осигуряване на транспортни коридори за туристи подобно на подхода, който беше приложен за тировете.

В момента всичко върви бързо, нямаме проблеми на границата, „Кулата“ и „Калотина“ се ремонтират. Румънците засега се бавят за отваряне на границата, ние сме готови“, обясни Борисов.

Премиерът отказа да говори по политически теми и да обсъжда търканията с „Обединените патриотипо темата с доброволческите отряди от вчера. Не пожела да говори и за политическите амбиции на Васил Божков, който обяви планове за нов политически проект.

Толкова политически проекти има, не мога да коментирам всички. Демокрация е“, зави той.  


Коментари (1)

АСЕН ИЛИЕВ ВИРУС ИМА САМО В КОЛХОЗНАТА КОЧИНА И ЗАДУНАЙСКИЯ КЕ НЕФ :)
12.06.2020 08:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още