Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: За 6 май да бъде възстановено Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия (ВИДЕО)

Общество

Борисов: За 6 май да бъде възстановено Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия (ВИДЕО)

Снимка:

„Няма логика от толкова пари за самолети, ако наземният състав не е подготвен“, заяви премиерът

Висшето военновъздушно училище в гр. Долна Митрополия да бъде възстановено до 6 май - Празника на Българската армия. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред курсантите от Факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“. Преди това премиерът Борисов проведе среща с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев в Долна Митрополия по повод искането за възобновяване на статута на факултет „Авиационен“ и възможността за развитието му във Висше военновъздушно училище, каквото е било до 2002 г.

„Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако наземният състав, пилотите, хората не са подготвени за тях. Това е сложна професия. Всяка грешка се наказва фатално. Един хеликоптер е 50 милиона, един самолет е 100 милиона. Поставяме човешкия живот на първо място“, акцентира премиерът.

Борисов разпореди на ръководството на Министерството на отбраната да стартира процедурата по възстановяване на статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, така че най-късно до 25 април да бъде прието с решение на Министерския съвет, а след това да се гласува и от Народното събрание.

„И до 6 май да можем да кажем, че сме възстановили Военновъздушното училище. А този месец ще направим няколко копки на АМ „Хемус“, за да може да си пътувате спокойно“, каза още Борисов.

В изказването си пред ръководството, преподавателите и курсантите на факултета „Авиационен“ министър-председателят Борисов подчерта, че са необходими мерки обучените у нас пилоти да останат да работят в България.

Преди срещата в базата на военното училище премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с военен ритуал и прие строя на курсантите на факултет „Авиационен“ на Националния военен университет в града.  

 


Коментари (1)

Илия Парев Браво на г-н Борисов, не спира да помага на България
02.04.2019 13:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема