Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов за COVID-19: Нищо не е отминало, ако сме дисциплинирани всичко ще е наред

Общество

Борисов за COVID-19: Нищо не е отминало, ако сме дисциплинирани всичко ще е наред

Борисов за COVID-19: Нищо не е отминало, ако сме дисциплинирани всичко ще е наред - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът наблюдава военните демонстрации в Црънча

Нищо не е преминало. Днес е отбелязан печален антирекорд в Европа – 30 хил. починали. Не знам дали армията има статистика какво значи да се дадат 30 хиляди души жива сила – това ще се водят едни от най-кръвопролитните сражения със загинали толкова хора. Всяко едно разхлабване на мерките е след дълго говорене със специалистите у нас. Нищо не сме разхлабили допълнително, което да промени рамката на карантината. Това, че позволихме да тичат, да тренират, това означава, че се грижим за физическото здраве. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на демонстрациите на военните командоси от Силите за специални операции на полигона в село Црънча.

Премиерът посочи, че няма да се затваря всичко отново. „Ако успяваме да държим тези нива, за да помагаме на хората да преминат по-лесно през тази зараза, е само заради това, че бързо и на място потиснахме проблема. Ако продължим да сме дисциплинирани, всичко ще е наред“, заяви премиерът.

Той обясни по-високата цифра на заразени, които са регистрирани през последните 24 часа, с няколко полета и подчерта, че не може да бъде забранено на българите да се върнат в родината си.

Борисов допълни, че униформените, които до момента работеха по КПП-тата, ще бъдат пренасочени към старческите домове, махалите, където има струпвания на хора.

Имам симпатия към тези войски, защото те са не само изключително подготвени, но когато имахме миграционен натиск, или терористи и диверсанти, дори и в рамкит награда те могат да действат като специалните ни части в МВР. В пълна координация са с колегите от баретите и с НАТО-вските служби и армии. Мнението за тях е изключително добро, каза още Борисов.

Няма риск, могат на три полоси да водят учение, 6 милиона лева имат да си направят казармата, за да може следващия път като дойде, да видя новата сграда. Те поискаха още да я разширим, та от 2.7 милиона, финансирането стана 6 милиона лева. Надявам се наесен да ни поканят да видим готовата казарма със столови и фитнеси, но и съвместните учения с останалите натовски части да можем като домакини да ги поканим на нещо добро, допълни премиерът.

И подчерта:“ Така че въпреки нищожните приходи в бюджета на държавата, не сме съкратили нито един разход, включително и за проектите на военните. Така че да са ни живи и здрави всички храбри българи, защото храбри бяха и всички онези, които спазваха карантината и стояха вкъщи.“ 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 6 май 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети