Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: Държа на нови изтребители

Общество

Борисов: Държа на нови изтребители

Борисов: Държа на нови изтребители - Tribune.bg
Снимка:

Само Италия ни предложи употребявани бойни самолети – „Юрофайтър”-ите

Страната ни трябва да купи нови изтребители, които да въведе на въоръжение в българската армия. Така премиерът Бойко Борисов коментира течащата в момента процедура по избор на нов тип боен самолет.

„Единственото условие, което исках да се спази, е да са нови машините. Казал съм на Каракачанов да включи в комисията пилотите от Граф Игнатиево, защото те ще летят на тези изтребители. И като свалят найлона да знаят, че са на нова машина. Като гледам, най-добрите самолети в света участват в търга. И Ф-16, и "Грипен" и "Юрофайтър“, коментира Борисов.

Премиерът отбеляза, че за него е важно да има пълна прозрачност на конкурса и самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой.

Министър-председателят добави, че е разговарял с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за това бойните ни пилоти, които ще летят със самолетите, също да участва

Вчера бяха отворени офертите за изтребителите. Три държави са изразили готовност да участват в процедурата – това са САЩ, Швеция и Италия. Иначе вариантите са 4, защото американците участват с две предложения.

Единствените употребявани в списъка с предложенията са италианските „Юрофайтър”.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още