Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Боршош: Учениците от 5 до 12 клас трябва да се върнат незабавно в училище

Общество

Боршош: Учениците от 5 до 12 клас трябва да се върнат незабавно в училище

Снимка:

24 113 ученици са тествани в столицата днес, като две деца са били с положителен тест

24 113 ученици са тествани в столицата днес, от които двама са били с положителен тест. От  всичките 650 учители, един е бил с положителен антигенен тест. По късно е направил  PCR – тест и той е бил отрицателен, това каза зам.- кметът Мирослав Боршош, който се включи като доброволец и родител в тестването на малките ученици. Тези резултати  показват, първо, че училищата не трябваше да бъдат затваряни, както настоявахме и второ, че децата от 5 до 12 клас трябва  да се върнат в училище.

„Като зам.-кмет с ресор образование и като родител настоявам още от първия ден Министерството на здравеопазването да преразгледа своята заповед и да отмени локдауна, наложен над образованието на децата ни“, каза Боршош.

„Изказвам благодарност на всички директори, учители и родители и служители на Столичната община, които се включват в процеса и въпреки неяснотите и проблемите, създадени от Министерството на здравеопазването“, каза още Боршош.  

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова Столичната община се включи в логистиката и помогна тестовете да достигнат бързо от базата на БЧК до столичните училища.

Мирослав Боршош припомни, че училищата бяха затворени при  4 % карантинирани паралелки в малките класове и около 7 % в гимназиален етап.  


Топ новини

виж още

Актуална тема