Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Боршош: Компенсация от 650 лева да получат родителите на деца, които не са приети в градина

Общество

Боршош: Компенсация от 650 лева да получат родителите на деца, които не са приети в градина

Боршош: Компенсация от 650 лева да получат родителите на деца, които не са приети в градина - Tribune.bg
Снимка:

Според него строителството на детски заведения в София няма да реши проблема, нужна е промяна в наредбите

Компенсацията за неприети деца в градини да стане 650 лв., сподели намеренията си пред БТВ новият заместник-кмет на София Мирослав Боршош.

„Предишното правителство определи помощ от 291 лв. за всеки, който не е влязал в градина. Наредбата, която казва кой ги получава, е много тежка. Първата ни работа тези пари е наистина да стигнат до родителите“, обясни Боршош. По думите му общината трябва да отдели не по-малко от 35 млн. лв. за компенсация на семействата, чиито деца са останали извън детските градини.

„Представете си, че живеете в „Младост" и там няма място за вашето дете. Според тази наредба мястото, което ще ви предложим, е Панчарево. Когато не го приемете, оставате без тези средства. Наредбата трябва да се промени тотално“, категоричен е новият заместник-кмет на столицата. Той увери, че ще се премахнат много от досегашните критерии за получаване на помощта. Боршош допълни, че много би искал той и екипът му да формират пакет от 650 лв. тази година и той да стигне и до родителите на всяко дете, което не е в общинска детска градина и ясла.

„Строителството на детски градини в София не може да реши проблема с местата“, смята новият заместник-кмет на София.  „Извън детските градини са близо 14 000 деца, а има около 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места", коментира Боршош. Според него, когато предлагаш едни и същи решения, не може да искаш различен резултат.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети