Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бойко Борисов е заразен с COVID-19

Общество

Бойко Борисов е заразен с COVID-19

Бойко Борисов е заразен с COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов е заразен с COVID-19. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

„Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ“, написа премиерът.

„Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим“, допълни премиерът. 

Към момента премиерът Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет.

Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера, съобщиха от Правителствената информационна служба.

Столичната регионална здравна инспекция наложи карантина на всички контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който даде положителен тест за коронавирус. Сред карантинираните бяха министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Вчера РЗИ отмени карантината на министър-председателя. Това стана след два отрицателни теста за коронавирус. Отменена беше и карантината на министър Ананиев.

От столичната РЗИ съобщиха днес, че

премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица Борисов посочи министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица, контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър, уточняват още от РЗИ-София.


Коментари (12)

Линка Скорошно излекуване , г-н Борисов. Повод да отдъхнете и намалите темпото , че март чука на вратата. Първа политическа сила -
ПП ГЕРБ !
25.10.2020 16:10 / Отговор
БОЙКО, ПАЗИ СЕ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ!!!......... СЕГА ИМ Е УДОБЕН МОМЕНТА-В БЪРКОТИЯТА С КОВИД 19,ТЕ ДЕЙСТВАТ-С ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА....
СПОМНЕТЕ СИ 1943 Г-ЦАР БОРИС
...........................1978 Г-ГЕОРГИ МАРКОВ.....
25.10.2020 16:19
Пожелаваме : Бързо и успешно преодоляване на ковид-19, г-н Премиер!
25.10.2020 16:11 / Отговор
Анастас #

Скоро да се възстанови, че ни очакват
нови битки с Мутрите на Прехода и с Мутрата Радев-Вън.

(добронамерено)
25.10.2020 16:17 / Отговор
Mihaela Подкрепям!
26.10.2020 11:19
Българин Скорошно оздравяване и бързо възстановяване Господин Борисов!
Много много здраве на вас ,семейството ви и българския народ!
25.10.2020 16:24 / Отговор
Гергана Гацева Бързо оздравяване, г-н Борисов! Бързо да се оправите от тази напаст! Пазете се и семейството Ви , също. Трябва да спечелим и март изборите.
25.10.2020 17:40 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети