Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов: АМ „Хемус“ ще промени облика на Севера и Северозапада

Общество

Борисов: АМ „Хемус“ ще промени облика на Севера и Северозапада

Снимка:

Премиерът посочи, че добрите финансови резултати гарантират продължаването на важните инфраструктурни проекти

„2,2 милиарда лева сме дали за строителството на „Хемус“ през четирите години на мандата на правителството. Автомагистралата ще промени облика на Севера и Северозапада за няколко десетилетия напред“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който лично се увери в напредъка по изграждането на магистралата, която е неотменен и категоричен приоритет на правителството.

Премиерът облетя с хеликоптер трасето между Боаза и Велико Търново и посочи, че строителните екипи успешно се справят с трудностите, пред които се изправят на терен. „Нашите строители в момента работят на световна класа и то във времето на пандемията, докато много държави са в локдаун“, отбеляза министър-председателят.

Активно се извършва изграждането на многото съоръжения по магистралата, работи се на максимални обороти в участъците като този от пътен възел “Боаза” до пътен възел “Буховци”. Интензивно се строят първите 50 километра до Плевен. Около Велико Търново се извършват подготвителни дейности, а останалата част на „Хемус“ е на етап проектиране. Не спира работата и по останалите важни инфраструктурни проекти като пътя Видин-Ботевград, подчерта премиерът Борисов. Заедно с него бе министърът на финансите Кирил Ананиев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. „По автомагистрала „Хемус“ се работи ускорено, а това означава, че българите ще пътуват много по-бързо, по–комфортно и по-безопасно. Бизнесът също ще бъде много доволен“, посочи финансовият министър Ананиев.

„За хората от Плевен, Ловеч и Търговище автомагистралата ще е богатство“, каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът изказа специални благодарности към археолозите, които изключително професионално са се справили със съхранението на откритите археологически находки в рамките на строителните дейности на „Хемус“. „След три-четири месеца ще видите каква ще бъде разликата, оставяме огромни обеми свършена работа, което ще доведе до развитието на туризма и бизнеса в региона“, категоричен бе премиерът Борисов.

Министър-председателят добави, че с добрите финансови показатели на България – с най-нисък дефицит и външен дълг в Европа, интензивно продължава строителството на всички важни инфраструктурни проекти в страната, които все повече ще подобряват живота на гражданите.

Ананиев потвърди думите на премиера, като посочи че дефицитът ни е 3% и то на фона на мерките за пандемията, а въшният дълг е 24,4%.  

                                                                                                                                      


Коментари (2)

БЪЛГАРИЯ СТАВА ОТНОВО БАЛКАНСКИЯ ТИГЪР.......... С УСИЛИЯТА НА БЪЛГАРОФИЛИТЕ....... ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ РАДЕВ,МАНОЛОВА, ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, НИНОВА, ТРИФОНОВ ПЛАЧАТ ЗА ЗАГУБЕНИТЕ ПАЧКИ, НАЛЯТИ ОТ ГЕРБ И БОРИСОВ В ИНФРАСТРУКТУРАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ........ ПЛАЧЕТЕ, ОРКИ НА ПУТИН......
05.01.2021 12:55 / Отговор
georgi Само това да беше започнал ББ е ВЕЛИКО .Този обект е един от най-важните за развитието на България и нямаше да стане скоро(разбирай никога ) ако управляваха паразитите комунисти и техните гноми чалгари мамаи- простестотутки Храстивановци и откровенни мутри дубайски.
05.01.2021 13:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още