Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бойко Борисов посети ВМА: Планираме посещение на италианска клиника

Общество

Бойко Борисов посети ВМА: Планираме посещение на италианска клиника

Бойко Борисов посети ВМА: Планираме посещение на италианска клиника - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов посети ВМА. Той бе посрещнат от шефа на Националния оперативен кризисен щаб срещу коронавируса и директор на болничното заведение генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Бойко Борисов посрещна лекарите със следната реплика: „Как сте, лъвове и лъвици“. Той честити на патерица и вчерашния празник на военните лекари.

Генералът показа как изглежда в момента ремонтираното отделение на болницата, както и апаратурата в лабораториите на лечебното заведение.

"В този вид, в който е коридорът, сега ще влезем - разликата е меко казано фрапантна", му казаха от болницата и добавиха: "Това е катедрата по травматология - с 4 операционни зали. Това са колегите от клиниката". Ген. Мутафчийски благодари на Борисов и за операционните.

Болницата е неузнаваема и доброто управление дава резултат, каза Борисов.

"Сумите бяха платени още миналата година. Виждате резултата, успяхме да го довършим и сега гледаме напред", каза той. Любопитен факт е, че стените са със специално сребърно покритие. Попадне ли бактерия или вирус - след 15-20 минути се самоунищожава.  

Планираме следващата седмица да се посети италианска клиника с правителствения самолет, сподели Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на лекарите, сестрите и санитарите, които полагат грижи за болните. Самият той преди години е бил пациент на ортопедията на ВМА и даде висока оценка на апаратурата и възможностите, с които днес екипът на катедрата разполага, включително опцията операцията да бъде разчертана първо виртуално - на компютър, а след това извършена на пациента в операционната зала. В този контекст за обучение в лечебното звено се очакват медици от Босна и Херцеговина и от Украйна.

Проф. Мутафчийски информира също премиера Борисов, че във ВМА вече са доставени необходимите количества хлорохин, произведени от „Булбио“. Министър-председателят разпореди на началника на ВМА в качеството му на председател на Националния оперативен щаб да проследи дали важният за лечението на COVID-19 медикамент е достигнал до всички областни болници и в звената, където е необходимо.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети