Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бойко Рашков: Вече има сигнали, че купуването на гласове е започнало

Общество

Бойко Рашков: Вече има сигнали, че купуването на гласове е започнало

Снимка:

„Ще увеличим оборотите на противодействие на МВР срещу купуването на гласове, за което има сигнали, че вече е започнало.“ Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на националното съвещание на ръководния състав на МВР за противодействие на купения вот, информираха от министерството.

„От днес усилията на министерството вече са насочени към предотвратяване на престъпния криминален вот, за да осигурим на държавата ни честни и почтени избори, така че всеки български гражданин да изяви спокойно, а не дирижирано предпочитанията си към избраната партия. Ще гарантираме политическите права на гражданите, няма да позволим търгуване с достойнството на избирателите“, заяви още Рашков.

Министър председателят Стефан Янев акцентира върху очакваната висока активност на предстоящите избори в сравнение с вота през юли.

„Следователно и купувачите на гласове ще повишат усилията си и затова задачата ви ще е по-сериозна и интензивна. Сигурен съм, че чисто политическите нападки от определени партии за преследване на отделни граждани няма да разколебаят усилията ви“,заяви служебният премиер пред ръководния състав на силовото ведомство.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема