Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътно-строителният бранш излиза на национален протест утре

Общество

Пътно-строителният бранш излиза на национален протест утре

Снимка:

Пътно-строителният бранш излиза на протест утре. „Да, протест ще има. Във всички области на страната в ключови точки от пътната инфраструктура ще има събирания на колеги, за да протестират.Протест ще има и пред Mинистерския съвет.“ Това каза председателят на УС на Българска браншова камара „Пътища“ Стефан Чайков след заседание на Работна група за намиране на решение на всички проблеми в сектора.

В понеделник Управителният съвет на Българска браншова камара „Пътища“ даде още един ден за намиране на решение на проблемите в сектора или излиза на национален протест в сряда.

„Вървим напред, трябва да кажа, че работната група от страна на администрацията е свършила доста работа. Излезе с конкретно предложение, което обаче първо трябва да се огледа от юридическата му страна от нашите юристи, за да можем да дадем становище доколко това е приемливо, дяволът е в детайлите, всъщност на този етап това, което е на масата е правната рамка, плюс частично предложение по отношение на финансовата рамка, но се уговорихме със зам.-министъра на финансите и на зам.-министъра на правосъдието, който е ръководител на работната група, че ще коментираме параметри след като проведем среща с министър-председателя, която очакваме след като той получи доклада от работната група“, каза Стефан Чайков след заседанието на работната група.

По думите му зам.-правосъдният министър е поел ангажимент утре или най-късно в четвъртък сутринта докладът да е на бюрото на премиера. „И оттам нататък ще видим как ще продължат нещата“, каза Чайков.

На въпроса защо след като разговорите вървят напред ще остане протестът, той каза: „Защото когато две страни преговарят и едната има възможност да засили позицията си е хубаво да го направи. Искаме да дадем яснота кои сме и колко сме, да няма двусмислие по темата.“, обясни той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема