Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Браншова камара „Пътища“: „Промяната“ остави България без пътища

Общество

Браншова камара „Пътища“: „Промяната“ остави България без пътища

Браншова камара Пътища: Промяната остави България без пътища - Tribune.bg
Снимка:

Пътните строители започват безсрочна стачка

„Промяната остави България без пътища“, заявяват в своя декларация от Българска Браншова Камара „Пътища“ (ББК „Пътища“).

„Българска Браншова Камара „Пътища“ няма повече да наблюдава как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата“, казват в декларацията си от организацията.

Те информират, че утре ще проведат пресконференция, „на която хронологично и с имена ще покажем виновниците за сегашното състояние на строителния сектор в страната и ще запознаем обществото с последиците, които ще настъпят от действията и бездействията на същите тези хора“.

ББК „Пътища“ съобщават още, че в сряда започват безсрочни стачни действия в цялата страна.

Ето и пълния текст на тяхната позиция:

Българска Браншова Камара „Пътища“ повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната. Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване.      

Срещу тези наши усилия „Промяната“ противопостави:

• Пълна липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение

• Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш

• Безотговорни прийоми и стратегии, целящи провеждане на политически кампании

• Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно извършени ремонти и индексация на цените в строителството

• Доклади, написани  от некомпетентни междуведомствени работни групи, съставени в основната си част от неверни твърдения, опровергани междувременно от други държавни институции.

• Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени фирмите от пътния сектор, които са изграждани с години и са ключови елементи от икономическия живот в страната

• Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност доведе до спиране на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е поведението в 21 век българската държава да не съумява да завърши основните си пътни артерии заради некомпетентни „политици“ и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, защото се измерва в загубени Човешки животи!

Последният епизод от сагата с българските пътища беше ЕДНОЛИЧНОТО решение на Председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание за отмяна на заседанието, което трябваше да се проведе на 21.07.2022 г. и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на вече извършени дейности и да приеме измененията в ЗОП, които да позволят индексация на цените в строителството, с цел да се завършат започнати стотици обекти, включително финансирани с европейски средства и да се предпази България от санкции и загуба на милиарди левове, така необходими за инвестиции в инфраструктурата на страната.

С ТОВА ЧАШАТА ПРЕЛЯ!

Българска Браншова Камара „Пътища“ няма повече да наблюдава как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата. Затова ще предприемем следното:

На 26.07.2022 година ще проведем пресконференция, на която хронологично и с имена ще покажем виновниците за сегашното състояние на строителния сектор в страната и ще запознаем обществото с последиците, които ще настъпят от действията и бездействията на същите тези хора.

От 27.07.2022 г. започваме безсрочни стачни действия в цялата страна, които ще продължат докато в България се намерят държавници, които да предприемат необходимото за нормализиране на отрасъла. Подробности за стачните действия ще представим на пресконференцията!

Обръщаме се за подкрепа към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството:

Приятели, това не е борба за парите на осем души, както манипулативно и невярно твърди един доказан нарушител на Конституцията! Това е битка за оцеляването на един цял икономически сектор и на стотиците хиляди работещи в него.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети