Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Братството на Чекотинския манастир с благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов

Общество

Братството на Чекотинския манастир с благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов

Снимка:

Монасите благодарят за дарението от 20 000 лв.

Братството на Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил" е изпратило благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за дарените от него средства, съобщават от Българската патриаршия.

Преди три дни от партия ГЕРБ съобщиха, че лидерът им и премиер на страната е дарил 20 000 лв. на обителта. Сумата е подарък от членовете на ПГ на ГЕРБ по случай рождения ден на министър-председателя, който бе на 13 юни. Средствата ще послужат за неотложен ремонт в едно от крилата на манастира.

Бойко Борисов връчи дарението си на Ловчанския митрополит Гавриил, който му благодари, че за пореден път помага на християнското вероизповедание и за обновяването на храмовете в България, разкриха от ГЕРБ.

В благодарственото писмо до премиера игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски пише, че братството на Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил" дълги години е планирало довършването на започнатия строеж на ново крило с трапезария. Монасите са спестявали, а през миналата година сериозно са се захванали с инициативата за обновяването на обителта.

"С Божията помощ и по молитвеното застъпничество на Св. Архангел Михаил и нашия Владика Гавриил ние напреднахме много. Някои хора не вярват в чудеса, но аз ще кажа, че тъкмо бях говорил с майсторите да прекратим дейностите, поради липса на средства, когато разбрахме за вашето драговолно и лично дарение. Такова парично дарение не сме предполагали, че може да получим! Искрено Ви Благодарим! Средствата ще бъдат използвани за дограма и за външни и вътрешни настилки на сградата“, пише в писмото си до министър-председателя игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски. По думите му братството е решило Бойко Борисов да бъде записан в кондиките на манастира, като голям дарител, за вечно поменаване.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още