Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бригаден генерал Венелин Венев е новият директор на Служба „Военно разузнаване“

Общество

Бригаден генерал Венелин Венев е новият директор на Служба „Военно разузнаване“

Снимка:

Съвместната дейност с останалите институции ще бъде продължена

Бригаден генерал Венелин Венев встъпи в длъжност директор на Служба „Военно разузнаване“ на тържествена церемония в Министерство на отбраната, на която присъстваха министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщиха от пресцентъра на МО.

„Службата има за задача да информира държавното ръководство на стратегическо ниво за заплахите и рисковете за националната сигурност. В днешно време тези заплахи и рискове стават все повече и повече. Вие сте тези, които трябва да алармирате първо. Затова разчитаме на Вас“, изтъкна министър Панайотов.

Бригаден генерал Венев благодари за оказаните му доверие и подкрепа. Той бе категоричен, че ще разчита на професионализма на своите колеги, а съвместната дейност с останалите институции ще бъде продължена.

Директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев е завършил ВВОВУ „Васил Левски“ със специалност бакалавър „офицер от разузнаването“ с квалификация „военен преводач“. В периода 2005 г. - 2008 г. заема длъжностите офицер за връзка с местната власт и ООН и командир на разузнавателна група в състава на мисията на НАТО в Афганистан ISAF. От 2009 г. до 2012 г. е военен и военновъздушен аташе на Република България с основна акредитация в Австрия и допълнителни акредитации в Унгария, Чехия, Словакия и Словения.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още