Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БСП се включва в защитата на МОЧА, Левицата и „Възраждане“ го браниха цяла нощ

Общество

БСП се включва в защитата на МОЧА, Левицата и „Възраждане“ го браниха цяла нощ

БСП се включва в защитата на МОЧА, Левицата и Възраждане го браниха цяла нощ - Tribune.bg
Снимка:

24-часови смени имат представителите на Левицата и „Възраждане“, за да не остава без хора палатковия лагер пред монумента

БСП се присъедини към „Левицата“ и „Възраждане“, които цяла нощ браниха Паметника на Съветската армия. 

Заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски, председателят на Градския съвет на БСП и на групата общински съветници на социалистите Иван Таков, членове на Младежкото обединение на БСП и симпатизанти вече са част от защитата на МОЧА. 

„Няма да позволим паметникът да бъде съборен. Няма да допуснем това да бъде основен елемент от предизборната кампания на хора, които не познават историята и миналото на България и Европа. Противопоставяме се на всяка инициатива за събарянето на който и да е било паметник на територията на страната, без значение чия част от историята на България олицетворява”, заяви Свиленски.

Цяла нощ „Левицата“ и „Възраждане“ останаха да бранят паметника цяла нощ. Въпреки дъжда, няколкото палатки, разположени пред монумента са там.

За БТА Мая Манолова от „Левицата“ съобщи, че двете партии са направили дежурства и 24 часа има хора в палатковия лагер.  По думите ѝ властта се страхува от гражданското недоволство. Ще бъдем тук, докато премиерът акад. Николай Денков и правителството се откажат от премахването на паметника, заяви тя.

Бутането на паметника на Съветската армия и опитите да бъдат преименувани улици е в пълен разрез с настроенията на гражданите, смята Манолова. Всяко посегателство на десницата да демонтира историята ще срещне сериозен отпор, каза още тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети