Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Булгаргаз: „Топлофикация София“ трябва да ни плати до 25 октомври

Общество

Булгаргаз: „Топлофикация София“ трябва да ни плати до 25 октомври

Снимка:

„Топлофикация София“ трябва да плати задълженията си към компанията до 25 октомври, обяви пред БТВ Николай Павлов, изпълнителен директор на „Булгаргаз“. По думите му просрочените задължения в момента са 131 млн. лв., като обичайно в края на годината достигали до 200 млн. лв.

„Затова изпратихме писмо до тях, за да може този дълг да бъде погасен. Ако не се платят парите, има риск. Ако синьото гориво спре към „Булгаргаз“, ще спре не само към „Топлофикация“, а и към всичките ни други клиенти“, обясни Павлов.

Припомни, че цената на природния газ в момента е 120 евро за мегават час и това е увеличение с 24% в сравнение с миналата година.

„Топлофикация София“ е 30% от портфейла на „Булгаргаз“, уточни Павлов. Той поясни, че 6-8% от електроенергията у нас се произвежда от природен газ. Същевременно в Европа този процент е над 40.

„В Европа не можаха да се запълнят газохранилищата. „Булгаргаз“, обаче, си изпълнява плана за нагнетяване и дори с повече количества, отколкото миналата година. Доставките за страната са гарантирани за клиентите, които имат договори“, увери Павлов.  


Етикети задължения

Топ новини

виж още

Актуална тема