Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бум на въшки в София

Общество

Бум на въшки в София

Бум на въшки в София - Tribune.bg
Снимка:

Проблемът засегнал 112 столични училища

Проверката на Столичната Регионална здравна инспекция /РЗИ/ е установила, че в 112 училища има ученици с гниди, а в още 22 учениците са едновременно с живи въшки и гниди. Проверката обхваща периода от 18 септември до 28 септември и е извършена в 178 училища на територията на София.

Установено е, че проблемът с паразитите засяга предимно по-малките класове. 58% от откритите със замърсени глави деца са от подготвителните групи до четвърти клас, а 38% от пети до седми клас. Проверени са 90 302 ученика, като сред тях са открити 746 с гниди и 44 – с въшки.

В резултат на проверката се въвеждат ежеседмични прегледи на децата от първи до седми клас, а за учениците от осми до дванадесети клас – те ще са ежемесечни. Учениците с паразити ще се отстраняват своевременно от училище. Медицинските специалисти ще оказват методична помощ на родителите, с оглед предприемане на мерки за унищожаване на паразитите. От РЗИ напомнят на родителите, че „поддържането на добра лична хигиена на учениците е тяхна грижа“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още