Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бури с щети и в Бачково, Девин и Гоце Делчев

Общество

Бури с щети и в Бачково, Девин и Гоце Делчев

Бури с щети и в Бачково, Девин и Гоце Делчев - Tribune.bg
Снимка:

Бури със силен вятър и пороен дъжд са се разразили вчера и община Девин, асеновградското село Бачково и в Гоце Делчев. 

Девин

Силният вятър, придружен от пороен дъжд, е повредил покриви на жилищни сгради, а падналите дървета са станали причина за прекъсване на електрозахранването в някои населени места в общината, предава БНР. Засегнати са покривите предимно на частни къщи, но вятърът е разместил керемиди и на покривите на училището и детската градина в Грохотно. Паднали дървета са затворили пътя към селата Триград, Гьоврен и Брезе. Още снощи обаче те са разчистени и достъпът до тези населени места е нормален.

Обстановката постепенно се нормализира, поетапно е възстановено и електрозахранването. Днес започва оглед на щетите от бурята, съобщи пред Радио Пловдив кметът на Девин Здравко Иванов.

Бачково

Невиждана вихрушка е връхлетяла снощи селото. Според очевидци всичко станало за секунди. Повалени са около 20 дървета в коритото на река Чая.

Вятърът е бил толкова силен, че е изхвърлил пълни контейнери със смет от тротоара в реката.

Вихрушката е повалила 40-годишни дървета. Едно от тях е затиснало два автомобила. Местни разказват за паднали керемиди и табели.

Още няколко огромни дървета са паднали на пътя Пловдив-Смолян след Нареченски бани, но вече са отстранени, пише бТВ.

Гоце Делчев

Поройни дъждове, придружени с ураганен вятър, заляха улици и нанесоха материални щети в област Благоевград. Най-тревожна е била ситуацията в община Гоце Делчев. Наводнени са били и училищни сгради. Силният вятър в късния следобед вчера е съборил леки постройки,  отнесъл ламаринени покриви и изкоренил десетки дървета, информираха от общинския щаб за действие при бедствия в Гоце Делчев. Има наводнени сгради, но евакуация не се е наложила, заяви пред БНР кметът на общината Владимир Москов:

„Има съборени много дървета, и то многогодишни дървета, стари дървета в Гоце Делчев. Най-много пораженията са в парка. Има съборени керемиди, покриви и наводнени сгради, но не са опасност за хората. В някои от училищата има наводнени класни стаи след пробиването на прозорци. Снощи до късно заедно с аварийния отряд, който е към общината, и с пожарната успяхме да се справим. Почистваме. Днес ще продължим".

За паднали дървета, придошли реки и наводнени улици информираха и от общините Петрич и Сандански. Поройни дъждове и ураганен вятър имаше в цялата област.  

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати