Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бурно море и силен вятър, „Вера Су“ остава блокиран в скалите

Общество

Бурно море и силен вятър, „Вера Су“ остава блокиран в скалите

Бурно море и силен вятър, Вера Су остава блокиран в скалите - Tribune.bg
Снимка:

Бурно море и много силен вятър край Камен бряг тази сутрин. Въпреки лошите метеорологични условия, корабът е в стабилно състояние след укрепителните дейности, извършени вчера. Прогнозите обаче са времето да се влоши още, което допълнително ще затрудни ситуацията.

Лодка на военноморските сили с 6 души пристигна до заседналия кораб, като двама се качиха на плавателния съд. Няма информация за целта на това събитие, съобщава БТВ.

Членовете на екипажа му, които вчера трябваше да бъдат разпитани, отказаха да слязат на брега, за да се срещнат с разследващите органи. Разследването, което се води от Добричката окръжна прокуратура, вече премина под специален надзор на Апелативната прокуратура във Варна.

Вчера моряк от кораба се свърза с БНТ и сподели, че екипажът е изключително притеснен от условията, в които се намират.

Ако е имало сериозни нарушения в действията на екипажа, употреба на алкохол, наркотици, други причини - заспиване на вахта и т.н., това означава, че те не могат да бъдат установени и много трудно ще се предяви претенция към действията на екипажа. При всички случаи, корабните документи може да бъдат преправени, за да бъде установена някаква техническа нередност или някаква намеса на морската стихия“, каза адвокатът.

Прави се допълнителен мониторинг на водата в района. Пробите от вчера показват, че няма наличие на замърсяване, но изследване ще бъде направено и днес.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети