Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бус с петима полицаи бил пратен да връчи заповедта на Рогачев пред 3-годишния му син

Общество

Бус с петима полицаи бил пратен да връчи заповедта на Рогачев пред 3-годишния му син

Бус с петима полицаи бил пратен да връчи заповедта на Рогачев пред 3-годишния му син - Tribune.bg

Рогачев: Човек на Рашков ме заплаши, че ми се пише лошо, изпратиха НАП да проверява жена ми

Директорът на пловдивската полиция - старши комисар Йордан Рогачев, е бил уволнен дисциплинарно в петък от вътрешния министър Бойко Рашков. Това разказа самият той пред bTV.

Рогачев уточни, че половин час, след като е дал публична гласност на действията на министъра, служители на НАП във Велико Търново са започнали проверка срещу имотното състояние на съпругата му.

"Министър Рашков изпрати преди повече от месец зам.-директорана областната дирекция на МВР в Пловдив в болничната стая, за да ми предаде, че трябва да подам оставка, за да си взема поне заплатите. В противен случай ми се пишело нещо лошо. След като отказах да направя това нещо, срещу мен започна проверка, която приключи този петък. Тази сутрин обявих, че съм уволнен. 30 минути след това се обадиха от НАП-Велико Търново, за да уведомят мен и съпругата ми, че срещу нас започва проверка (бел. ред. съпругата му е акушер-гинекологът д-р Николета Парахулева)", разказа Рогачев.

Дисциплинарната проверка е приключила в петък и e установила, че той е отсъствал системно в работно време. До този момент Йордан Рогачев беше в отпуск по бащинство за отглеждане на дете. Пред bTV той обяви, че ще обжалва пред съда дисциплинарното си уволнение.

"Срещу мен и семейството ми беше упражнен един огромен натиск, включително изпращаха бусове на специализирани полицейски сили - по-точно един бус с петима служители, за да ми връчат заповед за започване на дисциплинарна проверка срещу мен, при положение, че 3 дни преди това аз знаех, че трябва да я получа в законовия 7-дневен срок. Тя беше оставена в РУ-Панагюрище. Свидетел на случилото се стана моят 3-годишен син. От тогава детето ми като види полицейски автомобил започва да плаче и да пищи. Кому беше нужно това нещо, не знам. Смятам, че тогавашният изпълнителен директор на ОДМВР-Пловдив съвсем спокойно можеше да ми се обади и да каже едно "извинявай". Нищо друго не исках от него", обясни Рогачев.

Той допълни, че всеки има право да започне подобна проверка, но по време на нейното извършване не са били допуснати за снемане на сведения редица служители, посочени от самия него, като според Рогачев мотивът е бил това, че се е "бързало да се изпълни поръчка", за да може той да бъде отстранен от длъжността си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети