Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Часът на Земята“ – гасим осветлението за час

Общество

„Часът на Земята“ – гасим осветлението за час

Снимка:

В София ще има временни пунктове за предаване на специфични отпадъци

Часът на Земята ще бъде отбелязан днес под мотото "Свържи се с природата". В 20.30 ч. милиони хора по света ще изключат символично осветлението в домовете си за един час, за да покажат своя ангажимент към планетата и да напомнят, че малки всекидневни жестове могат да спасят много ресурси.

Международната акция се организира от неправителствената организация Световен фонд за природата и се провежда за 13-и пореден път. Тя стартира в Сидни през 2007 година като призив на гражданите към управляващите.

За втора поредна година Часът на Земята ще продължи цял ден в България.

В София ще има временни мобилни пунктове за предаване на специфични отпадъци – старо електрическо и електронно оборудване, текстилни и опасни отпадъци, които ще бъдат разположени на площад „Батенберг” в неделя от 11 до 16 часа.

За трета поредна година WWF и Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил организират нощно изкачване на Черни връх. Сборният пункт ще бъде пред хижа „Алеко” в 19.30 ч., откъдето групата ще поеме по маркиран маршрут, специално подбран в зависимост от метеорологичната обстановка.

Организацията на българските скаути също се включва в Часа на Земята, като мобилизира деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. В клубовете из страната ще се проведат различни инициативи – засаждане на дървета, уроци от големите към малките скаути за разделно изхвърляне на отпадъци и образователни игри.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема