Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Частично бедствено положение в община Асеновград

Общество

Частично бедствено положение в община Асеновград

Частично бедствено положение в община Асеновград - Tribune.bg
Снимка:

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев обявява частично бедствено положение на територията на общината. Причината са възникнали два пожара. Единият е в трудно достъпна местност - на връх „Баба“, намиращ се над с. Бачково.

Екипи на пожарната и доброволци вече се борят със стихията там. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, чрез който да бъде огледано мястото и да се направи план какви незабавни гасителни мерки да бъдат предприети. Другият пожар е възникнал между селата Мостово и Врата. Към този момент там огънят е локализиран и няма опасност за местното население и гостите на района. Въпреки това, към местността са насочени екипи на пожарната, с цел недопускане разрастване на огъня.

Доброволно формирование (ДФ) „Асеневци“ към община Асеновград също е мобилизирано и доброволците са в готовност да оказват всякакъв вид помощ на органите на реда. Кметът на общината е в непрекъснат контакт със заместващия административния директор – гл. инсп. Васил Димов, с РСПБЗН в града, с Държавно горско стопанство (ДГС) - Асеновград и с кметовете на населените места. Д-р Грудев следи ситуацията лично.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Асеновград
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати