Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Частично бедствено положение в Карловско, наводнени са пет села (ОБНОВЕНА/ ВИДЕО)

Общество

Частично бедствено положение в Карловско, наводнени са пет села (ОБНОВЕНА/ ВИДЕО)

Частично бедствено положение в Карловско, наводнени са пет села (ОБНОВЕНА/ ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Частично бедствено положение в Карловско заради наводнени къщи. То е в сила западната част на града в селата Розино, Слатина, Столетово , Богдан, Каравелово, съобщи пред БНР кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

Река Богданска е излязла от коритото си. Причината за преливането е скъсана дига на река Стряма. 

Евакуирани са седем души, запушен е мост. Затруднено е движението по Подбалканския път.

„От село Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово, река Стряма е много буйна заради обилния дъжд, който е паднал рано тази сутрин и продължава, което е тревожното.

Има скъсана дига, има наводнени къщи. Евакуирали сме седем човека с помощта на противопожарната служба и да се опитаме да отпушим един мост, който е запушен от инертен материал-дървета, които реката е влачила. Поискал съм помощ от военните, защото само с наша техника не можем да се оправим, а река Стряма се управлява от „Напоителни системи“, защото те отговарят за безопасността на речното корито“, допълни още Кабаиванов.

В бедстващите населени места са противопожарни екипи от Карлово и Пловдив.

Втора приливна вълна е заляла около 11,30 часа село Каравелово. Според кмета на селото Славка Червенкова ситуацията е трагична, а  проблемът не е от дъжда, а от препълването на местната река от водите, които се стичат от планината и  дърветата и наносите, които тя носи. 

Евакуирани са три семейства, като се извеждат още хора от наводнените къщи. Залят е  културният дом в селото, а пътят за съседните села е невъзможен. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети