Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Четвърти случаи на починал пациент в Пловдив след обикаляне по болници

Общество

Четвърти случаи на починал пациент в Пловдив след обикаляне по болници

Снимка:

Близките му до последно не знаели има или няма коронавирус

За четвърти случаи на  починал пациент след обикаляне по болниците в Пловдив, съобщи Нова телевизия. Близките на Йордан Недев от Стамболийски разказаха в отворено писмо, че също са се сблъскали с проблеми и хаос в системата.  Близките на починалия са се опитали  да го настанят в болницата „Свети Георги”. Чакали са часове наред, но места не са се намерили. Били са пренасочени към друга болница – Окръжна -  в Пловдив. Оттам мъжът също е бил върнат.

На следващия ден близките на Недев отново викат линейка. Отново мъжът е изпратен в „Свети Георги”, оттам са изпратени пак в Окръжна болница. Близките му го карат обаче в друго лечебно заведение, където, за съжаление, Недев умира.

„Имаше шанс за спасението му в периода, в който го върнаха от Окръжна болница, в 24-те часа до другия ден, когато вече беше приет в „Иван Рилски”, защото тогава състоянието му не беше толкова критично”, разказа  Николай Недев – син на починалия мъж.

„След като устоновихме, че сатурацията на кръвта му е ниска, говорихме с личната лекарка. Тя беше категорична, че той трябва да постъпи в болница”, разказа съпругата на починалия мъж - Елена.

„В болницата стои и чакаш. Никой не ти дава информация, какви мерки се вземат, какви изследвания са направени и какви са резултатите”, каза още тя.

И допълни: „Никой не е говорил с нас дали има или няма коронавирус. След като вече беше насочен към Окръжна болница в документите, които му дадоха, бяха и двете опаковки от отрицателните бързи тестове, които са му направени”. Сама тя не знае какъв е бил аргументът мъжът й да не бъде настанен в болница.

„В смъртния му акт са изброени трите му заболявания и на четвърто място е записано COVID-19", каза Елена.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема