Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Соня Колтуклиева не отговаря на журналистите в съда, където е подсъдима за неплатени данъци на 90 000 лв.

Общество

Соня Колтуклиева не отговаря на журналистите в съда, където е подсъдима за неплатени данъци на 90 000 лв.

Соня Колтуклиева не отговаря на журналистите в съда, където е подсъдима за неплатени данъци на 90 000 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Читател на Tribune.bg: Тя демонстрира висок стандарт на живот

Читател на Tribune.bg ни сигнализира, че журналиста Соня Колтуклиева демонстрира висок стандарт на живот. Често била засичана е елитни фризьорски салони в идеалния център, където коафьори ценят високо труда си. Днес госпожата е дала сума за боя и сешоар, която не е по джоба на всеки. Похвалила се е и с новата си чанта на небезизвестната марка Луи Вюитон.

Междувременно Софийският градски съд отложи делото срещу Колтуклиева, обвинена, че в периода 2010-2011 г. е получила 90 000 лева от банкера-беглец Цветан Василев, но не ги е декларирала пред НАП и не е платила данъците върху получената сума, съобщи Канал 3.

В съда журналистката запазила мълчание и отказала да отговаря на въпроси, зададени от колегите ѝ. „Ето тази прекрасна дама, която е един от най-добрите наказателни адвокати в България, ми казва, че не бива да коментирам нищо в хода на делото“, били единствените думи на иначе приказливата журналистка.

Отлагането на процеса е било по искане на прокуратурата. Държавното обвинение е заявило желание да се запознае с въпроси, отправени от защитата на журналистката към вещите лица, които са изготвили съдебно-счетоводна експертиза. По време на предишното заседание по делото икономическият експерт Елисавета Асенова заяви пред магистратите, че в данъчната декларация на Колтуклиева парите, получени от Василев, не са отразени. По думите ѝ дори нямало договор за пиар услуга и така не е ясно за какво са дадени парите. По делото обаче има разписки от КТБ за превод на суми.

Основният свидетел по делото за източване на КТБ Бисер Лазов даде показания и по процеса срещу Колтуклиева. Той обясни, че лично Цветан Василев му е разпоредил да изплати сумата на Колтуклиева.

От думите му стана ясно, че това е била обичайна практика, а парите са били взимани от касата на фалиралата през 2014 година банка.

Делото срещу Колтуклиева е резултат от десетките отделени разследвания от мегапроцеса „КТБ“. Според прокуратурата става дума за десетки случаи на плащане в брой на публични личности по изричното нареждане на Цветан Василев.
Следващото заседание по делото срещу Соня Колтуклиева е на 19 февруари.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати