Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ЧОВЕКЪТ, който дължеше живота си на един СЪН

Общество

ЧОВЕКЪТ, който дължеше живота си на един СЪН

ЧОВЕКЪТ, който дължеше живота си на един СЪН - Tribune.bg
Човекът, който дължеше живота си на един сън от виенския психоаналитик Феликс де Менделсон

Десетки почитатели на психоанализата се стекоха вчера в Червената къща на представянето на книгата на Феликс де Менделсон

„Може да се отнасяте към тази книга така, както предпочитате да се отнасяте към сънищата си – да забравяте ненужното, да запомните това, което ви е впечатлило и да осъществите в личния си живот онова, което ви е развълнувало истински.“

Така завършва краткият предговор към книгата на Феликс де Менделсон „Човекът, който дължеше живота си на един сън“, чийто превод беше представен вчера пред огромна публика в Центъра за култура и дебат „Червената къща“. Събитието беше проведено от 18.30 ч., като освен да си купят книгата, гостите имаха шанс да станат част от дискусия и дебат и да се насладят на психодраматичната сценична интерпретация по книгата. Интересът към него беше толкова голям, че публиката не се събра в залата.

Интересът към събитиетп беше толкова голям, че публиката излизаше и извън залата.Интересът към събитиетп беше толкова голям, че публиката излизаше и извън залата.

„Човекът, който дължеше живота си на един сън“ – една книга с дълго и провокативно, но бързо завладяващо интереса заглавие. Книга, подходяща както за професионалисти и обучаващи се в областта на психоанализата, така и за всеки любознателен читател, който просто иска да разбере повече за себе си. Защото все пак ние всички сънуваме, а опознаването и разбирането на нашите сънища не само би ни помогнало да разберем себе си по-добре, но и целият ни заобикалящ свят.

Феликс де Менделсон (1944-2016) е международно признат психоаналитик, известен интелектуалец и университетски преподавател във Виена и Берлин.

В дискусията взеха участие Давид Иерохам (психиатър, психотерапевт), Теодора Карамелска (преводач на книгата, социолог), Карл Голинг (психоаналитик, Университет „Зигмунд Фройд“, Виена), Изабела Доерлайн (психоаналитик, Мюнхен, Психоаналитичен семинар Инсбрук), Валентин Калинов (философ), Цветелина Йосифова (автор на послеслова, психотерапевт). Модератор на събитието беше Антоанета Колева (редактор на книгата, издател), а специалното участие взе и Анна де Менделсон, представяща поемата на автора Междинно (Interim).

В сценичната интерпретация участваха Юлиана Сайска-Павлова, Николай Божков, Цветелина Господинова и Владимир Трифонов от Института по психодрама към Червената къща.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети книги, сънища

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети