Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. COVID-19 и сред персонала в Дома за стари хора в Добрич

Общество

COVID-19 и сред персонала в Дома за стари хора в Добрич

Снимка:

Болницата в града вече не разполага с инфекциозно отделение

В Дома за стари хора в Добрич е установен случай на COVID-19 сред персонала, поради което се предприемат мерки за реорганизация на дейността и се препоръчва храненето на обитателите да става по стаите директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/д-р Светла Ангелова. Тя обяви, чеса направени тестове и на част от възрастните хора, сред които засега няма оплаквания.

Сред петте огнища на заразата в Добрич е производствено предприятие, в което над 50 на сто от персонала са носители на вируса, уточни д-р Ангелова. Тя изтъкна, че ръководството на предприятието е решило временно да го затвори.

Сред затворените огнища на заразата е и детска градина, която е прекратила дейността си 24ч. след установен случай на коронавирус при служител.

Директорът на РЗИ коментира, че епидемичната обстановка в курортните селища по Добруджанското Черноморие е спокойна. По думите й вирусът вече се разпространява дифузно и затова апелира дори на открито, ако се събират по повече от пет души, да се носят маски.

Община Добрич ще търси възможности за разкриване на лаборатория за COVID-19, обяви пред медиите кметът Йордан Йорданов. Той подготвя писмо до новия министър на здравеопазването, за да го запознае със ситуацията в болницата, която вече не разполага с инфекциозно отделение.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още