Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. COVID-19: Почина 42-годишен лекар от Спешна помощ

Общество

COVID-19: Почина 42-годишен лекар от Спешна помощ

Снимка:

Д-р Юлиян Стамов е спасявал болен от коронавирус и се е заразил

„Днес към небесния спешен медицински екип се присъедини и д-р Юлиян Стамов на 42 г. Той беше дългогодишен спешен медик, който даваше всичко за хората на носилката. Отдаде им и най- скъпото - живота си, като се зарази при най-рискованата за заразяване процедура- КПР на заразен от COVID-19.“ Това написаха в профила си във Фейсбук от Националната асоциация на СМП.

„Масово ни пренебрегват независимо,че сме 10% от заразените и боледуваме тежко. За него няма да прочетете статия или интервю, няма да има и репортаж , защото угасна за една седмица, след като пренебрегна собствената си безопасност заради живота на пациента си“, споделят още спешните медици. 

Втори медик от столичната бърза помощ в София изгуби битката с COVID-19. Д-р Юлиян Стамов почина тази сутрин в „Пирогов“, след 10 дневно лечение и след като е бил интубиран. Това каза за БГНЕС говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

Тя обясни, че лекарят може да се е заразил от пациент, но не е невъзможно това да се е случило и от бутон на „умен светофар“. Сунгарска поясни, че д-р Стамов е бил с тежка симптоматика.

„Той беше с температура, задух, втрисане. Наш екип го откара в "Пирогов". По-късно там той беше интубиран, но днес, около 10 дни след приемането му, угасна“, каза Сунгарска и добави, че той е бил добър човек и дългогодишен техен колега.  


Коментари (3)

Дълбок поклон пред момчето, достоен лекар. Бог да го прости! Но защо е правил изкуствено дишане, нямат ли апаратура? Къде е щабът да даде отговор. Спешните медици са много свестни хора, достойни лекари, но държавата нехае. Линейките им са таратайки, нямат оборудване и т.н.
03.07.2020 15:52 / Отговор
Петър Поклон!!!
Шпки долу!!!
Достоен Българин!!!
03.07.2020 19:50 / Отговор
Петър Поклон!!!
Шапки долу!!!
Достоен Българин!!!
03.07.2020 19:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още