Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. COVID-19 в България: Излекуваните са повече от новозаразените

Общество

COVID-19 в България: Излекуваните са повече от новозаразените

Снимка:

През последното денонощие у нас са регистрирани повече излекувани от COVID-19 от новозаразени. За последните 24 часа новите случаи на заразени са 3075, а излекуваните са 3154, сочат данните от Единния информационен портал.

Направени са били общо 8470 PCR теста, а положителни са 36,3% от тях.

Най-много заразени има в София – 485, следва Бургас – 377, Варна – 324 и Пловдив – 322.

Активните случаи на COVID-19 в момента в страната ни са 93 931. От тях в лечебни заведения са настанени 7084 болни. В интензивни отделения се лекуват 542 души.

От началото на пандемията у нас с коронавирус са се заразили 7619 медици и медицински персонал.

Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 5405. 122 от случаите са от последните 24 часа.  


Коментари (9)

Stefan Усилията винаги дават резултат. 6 дни пребивавах в ковид отделение с пневмония, медиците ме смаяха с усилията и търпението си. Едва си поемах дъх от кашлица, само за 2 дни ме изправиха като новороден, сякаш нищо не е било. Е, пневмония не минава за 6 дни, трябва да спазвам режим, но ме изтръгнаха от лапите на ужаса. Гъсти черни облаци превземаха ума ми, нищо не бе в състояние да ме успокои. Екипите даже ме държаха за ръка, вдъхвайки ми увереност. На петия ден чух, че завеждащият отделението пулмолог сам е паднал в лапите на Ковид. Дано бързо се оправи този сърцат човек, работеше и през уикенда.

Аз сега на очите си ли да вярвам, или на рупорите на вечно недоволните мрънкалници? Добри са ни мерките. Не е важно дали котката е бяла или черна, а дали лови мишки. Мен ме спасиха. И в квартала имам вече десетина познати, с които се чуваме по тел, караме задължителната карантина.
Радвам се, че оздравелите изпреварват заболелите, не съм се и съмнявал, де.
11.12.2020 08:14 / Отговор
ами не Това са пълни простотии и манипулации. В момента се правят по-малко тестове, това е причината да са по-малко заразените. А мутрата Борисов и шайката му със своята некадърност и корупция отново ни поведоха и в друга класация за най-голяма смъртност от Ковид-19 в света за последната седмица. Честито!
11.12.2020 08:44
ами не А мерки няма, има само пунта мара.
11.12.2020 08:44
Ами не - не твоето са простотии и манипулации. Само като ти прочете човек задължителните "мутрата", "шайката", "корупция" и му става ясно с какво се занимаваш. "Оставка" си пропуснал. Със същите епитети преди месеци обяснявахте че "мутрата" ви лъже за вируса и ви налага мерки и носене на маски защото е диктатор и за пари. Заради това от юли до септември всички го удариха през просото и нищо не се спазваше, а сега е заразено половината население. Stefan поздравления, че ти се е разминало, медиците заслужават ръцете да им целуваме, това са най-невероятните хора.
11.12.2020 09:22
Stefan Благодаря ти, добри човеко. А протестърите нямам нерви вече да ги опровергавам. Някои хора са сърдити по рождение и до гроб, уви. Всяка популация дава десетина процента педерасти, това е природен закон. Наверно нашите протестъри са част от статистиката на кривите, знам ли. Хубав ден!
11.12.2020 10:20
ами не Това че двама човека са говорили против маските, не означава, че трябва да слагаш всички под общ знаменател. Къде бяхте вие, когато Борисов пусна мачовете да се играят пред пълни трибуни и вируса оттам се разрастна? Единствени в Европа с Беларус се позволи това? Дори финала за шампионската лига се игра пред празни трибуни. Къде са мерките сега? Като какъв експерт се изказва мутрата, че ще важат до 21 декември? Ама дай протестиращите да са виновни понеже не искаме корумпирана мутра комунист на власт, която е обикновена марионетка на Пеевски и Доган
11.12.2020 10:33
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още