Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. COVID леглата в болницата в Свищов са почти запълнени, затварят детските градини

Общество

COVID леглата в болницата в Свищов са почти запълнени, затварят детските градини

COVID леглата в болницата в Свищов са почти запълнени, затварят детските градини - Tribune.bg
Снимка:

 

Натискът върху болниците се засилва. Само един регион остана във втората фаза от Плана за затягане на мерките, а в останалите общини обмислят нови ограничения. В Свищов от понеделник затварят детските градини, съобщава Нова телевизия.

В региона заболеваемостта в висока. COVID леглата в отделението на местната болница са почти запълнени. Липсата на медицински персонал също е проблем. От 46 легла 35 са заети. А проблем се оказва и фактът, че заболеваемостта се покачва и при децата. Детските градини от понеделник затварят врати.

„В готовност е и отделението за деца, които имат усложнения от COVID-19. Тъй като скочи заболеваемостта в детските градини издадохме заповед за преустановяване на учебния процес и наблюдаваме ситуацията с усложняване на  COVID-ситуацията. Имахме няколко пациента с COVID инфекция. За наша радост са изписани здрави децата. В момента има само едно дете. В готовност сме да посрещнем предизвикателствата”, заяви кметът на Свищов Генчо Генчев.

Свищовската болница е от изключителна важност за този регион. В радиус от 100 км няма друго лечебно заведение. Най-близките са в Русе, Плевен и В. Търново.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети