Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Близнаков: Ваксинацията е единственият начин да се справим с пандемията

Общество

Д-р Близнаков: Ваксинацията е единственият начин да се справим с пандемията

Снимка:

"Ваксинацията върви абсолютно спокойно, без проблеми. Всички хора, които идват, са убедени в предимствата на ваксината и го правят с желание“. Това заяви за БГНЕС изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков.

От два дни в лечебното заведение се извършва масова ваксинация на желаещи граждани, а кабинетът в болницата работи от 27 декември, когато в него беше извършена първата ваксинация в България на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

„Вече са разкрити нови кабинети – вчера три, днес са пет, с готовност да разкрием десет. За масовата ваксинация всеки български гражданин може да дойде и без предварително записване да се ваксинира“, уточни д-р Близнаков.

Той посочи, че само за 30 минути тази сутрин през ваксинационните кабинети са преминали 45 души, а притокът от желаещи е непрекъснат. „Тези хора са интелигентни и са убедени в необходимостта от ваксината, защото това е единственият начин да се справим с тази пандемия“, категоричен е директорът.

„Решението ми бе взето, още когато се появи първата информация за ваксини. Когато разбрах, че тук има пункт, дойдох по най-бързия начин“, заяви Евгени Чакалов, един от първите, на които днес бе поставена доза от ваксината.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още