Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Д-р Брънзалов: Няма да има пик на болни от коронавирус след изборите

Общество

Д-р Брънзалов: Няма да има пик на болни от коронавирус след изборите

Д-р Брънзалов: Няма да има пик на болни от коронавирус след изборите - Tribune.bg
Снимка:

Според него в момента наблюдаваме, че заболеваемостта не се повишава

Струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Това каза пред БНТ зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Според него в момента наблюдаваме, че заболеваемостта от коронавирус не се повишава, даже леко намалява. Ситуацията е малко по-оптимистична, допълни той. По време на изборния процес всички епидемиологични мерки бяха взети. Ако се спазва 1,5 метра дистанция, естествено, че няма да има повишаване на заболеваемостта, каза още Брънзалов.

„На хората им е осигурено всичко необходимо, за да спазват мерките.

Голяма част са и вече ваксинирани. Много труд се положи, за да бъдат предоставени всички възможности за дезинфектанти, коридори и т.н. Но това, което зависи от индивида, ние не можем да го наложим. Нека да не преекспонираме проблема. Убеден съм, че няма да има пик благодарение на това, че в зала „Арена Армеец“ или в панаирната палата в Пловдив са се струпали толкова много хора. Те не са виновни за това има начин за решаване на този проблем. В никакъв случай не мисля, че това ще доведе до нов пик на заболеваемостта“, заяви д-р Брънзалов.

Според него трябва да се смени по принцип изборния процес, за да няма такива опашки и толкова бавно да се предават документите. Той подкрепи електронния вариант за гласуване, защото е точен, обективен, и няма да се стига до ситуации като тази.

 

 

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати